Ultrabalaton Trail 115km a Balaton felvidéken teljesítve. Szuper hangulat, szuper csapat!

XV. Ultrabalaton 216 kilométeres távja sikeresen teljesítve 22:08:43-as köridővel. Szuperul ment a csapat és mindenki kivette a dolgát a munkából. Volt aki több mint 40 kilométert, de volt aki csak 4.7kilométert futott.
Gratulálunk minden Ultrabalaton indulónak!
 

Idén második alkalommal rendezték meg az Burger King Ultrabalaton TRAIL futóversenyt a Balaton felvidéken. A 109 kilométeres távnak 9 fős csapatban vágtunk neki. Mivel a felkészülés nem volt ideális (sérülések, utolsó pillanatban csapattag cserék) úgy vágtunk neki, hogy nem számít az eredmény, de a célba befutunk. Ehhez képest fantasztikusan küzdött mindenki a hidegben. Voltak szakaszok amelyeket gyorsan leküzdöttünk, de volt pár, ahol keményen meg kellett küzdeni az emelkedőkkel, csúszós erdei utakkal, ösvényekkel.
Fantasztikus napot töltöttünk el végig jó hangulatban.
A csapattagok a futás sorrendjében:
Gáncs Krisztián, Viktória Éva Lipták, Ildikó Lederer, György Lederer, Poschné Ani, Dávid Gáncs, Szabó Andrea, Krisztián Tarnai, Veronika Lőrinczné Kozák
 
Jövőre újra nekivágunk!
 

Sikeresen teljesítettük az idei Ultrabalaton 215 kilométeres távját 22 óra 40 perc alatt. Kemény küzdelem volt nem csak a nehéz felkészülés és sérülések miatt, hanem idén az éjszakai időjárás is alaposan megnehezítette a dolgunkat. A hangulat idén is szuper volt és még az előzetesen tervezett időn is sikerült javítanunk.
Gratulálunk minden résztvevőnek!
 

A hétvégén lett volna az Ultrabalaton, amit a vírushelyzet miatt októberre tolták el. De két kihívást is kiírtak az eredeti időpontra. Az egyikben a benevezett UB csapat vett részt és teljesítette a távot, a másikban 17 főre kiegészültünk gyerekkel és szülőkkel. Az időeredmény nem számít (majd javítunk rajta őszig), hiszen nem azért futottunk.

A legfiatalabb csapattagunk Deák Zsolt volt, aki 8 évesen 2.8kilométerrel járult hozzá a 221kilométer teljesítéséhez.

Gratulálunk minden futónak!

Csapattagok: Lili Bartokos, György Lederer, Ildikó Lederer, Andrea Szabo, Renáta Kőműves, Viktória Nagy, Viktória Éva Lipták, Dávid Gáncs, Adrienn Gáncs, Réthy Hunor, Réthy Lilla, Deák Ágnes, Deák Zsolt, Deák Hanga, Bettina Lesi, Péter Gergácz, Gáncs Krisztián

22:22:00-ás időeredménnyel sikeresen teljesítettük a 220km-es Balaton kerülő XIII. Ultrabalatonont. Szuper csapat voltunk! Köszönjük Szalai Lászlónak, hogy végigtekert mellettünk a teljes távon biciklivel és kísérte, akinek szüksége volt rá.
A csapat tagjai: Gáncs Krisztián (csapatkapitány), Németh Diána, Lipták Viktória, Szabó Andrea, Gáncs Adrienn, Bartokos Lili, Lederer Ildikó, Kőműves Renáta, Tarnai Krisztián, Lederer György, Gáncs Dávid
Jövőre újra megpróbáljuk!

Többen részt vettünk a IV. Szent Patrik jótékonysági futáson és sétán. Ultrabaltonra készülő csapatunkból 4-en teljesítették a 5.6 kilométeres futás távját, de volt aki a sétán vett részt vagy csak szurkolónak érkezett.

Elmentünk segédkezni egy kicsit a Crossfutáson. Ha már ott voltunk, akkor páran rajthoz is álltunk. Bár egyéniben most nem születtek érmek, nem vagyunk szomorúak, mert jól éreztük magunkat.
Csapatban az 5km-es távon egyesületünk elnöke a 2. helyen végzett.

Egyesületünk is indított csapatot a 2018. évi Ultrabalatonon. Sikeresen beértünk a célba 211km megtétele után 21:56:00-ás idővel, ami 1:28:11-el jobb a tervezettné és így a középmezőnybe kerültünk.

A csapat tagjai voltak (balról jobbra): Karner Gábor, Dobos Márta, Lipták Viktória, Léderer György, Gáncs Krisztián (csapatkapitány), Léderer Ildikó, Szabó Andrea, Tarnai Krisztián, Németh Diána, Szalai László (kerékpáros kísérő), Gáncs Adrienn, Gáncs Dávid

Fantasztikusan küzdött mindenki!