Október 9-én Kéktúrázás napja!

Mi a kéktúrázás napja?

Az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapja a Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében.

https://kekturazasnapja.kektura.hu/

 

Két szakaszon egyesületünk tagjai fognak titeket kalauzolni. Regisztráljatok és gyertek velünk!

Egyesületünk tagjai is sikeresen teljesítették a Magas-Bakony teljesítménytúra 20 kilométeres távját.

Sikeresen megtartottuk első felkészítő túránkat. A gyönyörű napsütéses időben 21 kilométer volt a táv, amelyet 5 és fél óra alatt teljesítettünk közel 70-en.
December elején 30 kilométer lesz a táv, kevesebb emelkedővel. Várunk mindenkit szeretettel.

Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek ezen a szép napütéses vasárnapon családi túránkra.
Az Európai Sporthét keretein belül megrendezett túrán 5 és 12 kilométer között lehetett választani. A legtöbben a hosszabbik távot választották és mindenki szerencsésen visszaért a célba, ahol apró egyesületi ajándékokat és a sporthét támogatásával pólókat, csősálakat és törülközőket vehettek át a teljesítők.
 

Ismét túráztunk egy jót. Most a Schneeberg déli oldalán található Weichtalklamm szurdok volt a cél, illetve a 1380 méteren található Kienthaler-hütte. A Weichtalhaustól indultuk 547 méterről, majd felfelé végig a szurdokban haladva mentünk felfelé. Többször kereszteztük a patakot. Fent megpihentünk és hárman továbbindultunk a Schneeberg csúcsa felé. Bár odáig nem jutottunk most fel idő hiányában, de nem is olyan távolról mégis láttuk 1149 méter szintkülönbség leküzdése után. Lefelé a szurdokkal párhuzamos szerpentinen jöttünk le.