Ma sikeresen megtartottuk a VIII. Tigrisek Karate Kupát. Köszönjük magyar és osztrák vendégeinknek, hogy eljöttek. Szuper hangulatban telt a verseny és mindenki mosolyogva távozott. Egyedül az orvos volt szomorú, mert ma semmi dolga nem volt.

Jövőre újra találkozunk!

2023. október 8-án rendezték meg a nemzetközi Goju Kupát Szombathelyen a Savaria Arénában WKF szabályrendszer szerint. 10 országból 28 egyesület több mint 400 nevezéssel vett részt a rendezvényen. A soproni versenyzők szép eredményeket értek el.

1. hely

Lendvai Miklós kata

Balla Dániel felnőtt kumite

2. hely

Varga-Illés Natániel kata és szivacs kumite

3. hely

Lendvai Miklós kumite

Lőrinczy Zselyke kata

Kocsis Bendegúz kata

Kocsis Árpád felnőtt kata

Halász Torda kumite

A csapatot Balla Dániel sensei és Láng Tamás sensei segítette.

Gratulálunk mindenkinek!

2023. szeptember 23-án szombaton Százhalombattán került megrendezésre a II. SKI Open karate verseny. Egyesületünk szép eredményekkel tért haza.
1. Kiss Benjamin (kumite), Kocsis Árpád (kata)
2. Deák Hanga (kata), Kocsis Bendegúz (kata), Halász Torda (kumite)
4. Kata csapat (Deák Hanga, Gáncs Nóra, Takács Niké)
Gratulálunk mindenkinek!
Oss

Véget ért a 14. SKIF világbajnokság Győrben. Halász Torda csapat kumitében társaival 3. helyen végzett. Gáncs Krisztián, egyesületünk elnöke Bucs-Tonk Dóra senseiel yakosuko kumitében 4. helyet szerezte meg és csapat katában a 150+ -os kategóriában 7. Lett Bucs-Tonk Dórával és Uray Ivánnal közösen. A többiek most nem jutottak a dobogó közelébe, de beleadtak mindent az erős mezőnyben.
Egyesületünk tagjai pedig fárasztó munkával dolgozták végig a hetet és segítettek ahol tudtak. Elfáradtunk, de fantasztikusan sikerült az esemény. Köszönjük mindenkinek a munkáját és gratulálunk az eredményekhez! Oss
 
 
 
 
 
 
 

A tavaszi szezon lezárásaként a szlovéniai Mutában léptünk tatamira egy kis csapattal a Szlovén SKI szövetség meghívására. Szépen dolgoztak a gyerekek. 2 arany, 4 bronz érmet hoztunk haza.
A jövő héten övvizsga, nyári tábor és augusztus végén pedig a SKI Világbajnokság Győrben vár a gyerekekre.
 
Arany: Halász Kornél kata, Halász Torda kumite felnevezés
Bronz: Takács Niké kata, Gáncs Nóra kata, Halász Torda kumite, Gáncs Nóra-Pál-Szabó Vivien-Takács Niké kata csapat
 

Ma Csömörön jártunk a 4. Tanévzáró Bajnokságon. Szuper szervezés, kemény ellenfelek, szép eredmények. Gratulálok mindenkinek a csapatból!
 
Arany érem:
Lőrinczy Zselyke 2x
Deák Zsolt
 
Ezüst érem:
Deák Hanga
Lőrinczy Zselyke
 
Bronz érem:
Gáncs Nóra
Halász Kornél
Kocsis Bendegúz

2023. április 29-30-án Hradec Kralovéban jártunk a Grand Prix versenyen. Halász Torda nagyon erős kumite mezőnyben szépen versenyezve harmadik lett. A nemrégen összeállt lány kata csapatunk (Deák Hanga, Gáncs Nóra, Pál-Szabó Vivien) első nagyobb versenyükön 5. helyen végzet. Halász Kornél a kadettek 30 fős mezőnyében a nyolcaddöntőig jutott. Kocsis Árpád pedig a felnőttek között mérette meg magát.
Vasárnap a gyerekek kategóriáival folytatódott a verseny. A kezdők és haladók szétválasztása után is 20 fő feletti kategóriák voltak. Kocsi Bendegúz szépen katázva a 4. helyen végzett első nemzetközi versenyén. Deák Hanga és Zsolti mindent beleadtak, de most nem jutott a döntő közelébe. Rengeteg tapasztalatot szereztünk és sok indulót láttunk, akik a nyári győri Világbajnokságon is ott lesznek.
Mindeközben Sopron városa megrendezte 34. Sportgáláját, ahol egyesületünk 5 versenyzőjét díjazták volna, ha nem lennének itt a versenyen. Deák Hanga, Gáncs Nóra, Kocsis Bendegúz, Deák Zsolt és Halász Torda szerepelt a díjazottak listáján.

 

2023. április 22-én rendezték meg Szombathelyen a Vívóakadémia termében a XXIII. Sakura Karate Kupát. A versenyre sikerült nagyobb csapattal érkeznünk és rengeteg éremmel tértünk haza. A kisebbek szivacs kumitében és kiba dachi kumitében is megméretették magukat a formagyakorlat mellett. A nagyobbak már a WKF szabálykönyv alapján küzdöttek. 13 arany, 7 ezüst és 10 bronz érem mellett rengeteg 5. hely is begyűjtésre került.

Eredmények:

1. hely

Lőrinczy Zselyke
Bors Ádám
Pál-Szabó Zoltán 2x
Halász Torda
Deák Zsolt
Bors Máté
Halász Kornél 2x
Takács Niké
Gáncs Krisztián 2x

2. hely

Halász Torda
Dolgos Dominik
Deák Zsolt
Takács Niké
Kocsis Árpád
Pál-Szabó Vivien
Kocsis Bendegúz

3. hely

Bella Milán
Vörös Benjamin
Kocsis Bendegúz
Pál-Szabó Zoltán 2x
Bors Máté
Bors Ádám
Takács Niké
Pál-Szabó Vivien
Csapat kata (Gáncs Nóra, Pál-Szabó Vivien, Takács Niké)

2023. március 25-én rendezte országos bajnokságát és kohai (utánpótlás) kupáját a Shotokan Karate-do International Hungary karate szervezet Vácon. 20 egyesület több mint 400 nevezést adott le a versenyre. Reggel 5 tatamin indultak meg a küzdelmek az utánpótlás korosztállyal. Mindenki keményen küzdött és szép eredmények születtek, még akkor is ha most nem mindenkinek sikerült dobogóra állni.
Arany érem: Kiss Benjamin, Deák Hanga, Kocsis Árpád (felnőtt kategória)
Ezüst érem: Kocsis Bendegúz
Bronz érem: Pál-Szabó Vivien, Halász Torda, Mayer Bertalan, Gáncs Krisztián (2x), Kata csapat (Pál-Szabó Vivien, Takács Nike, Kiss Benjamin)
4. hely: Deák Hanga, Takács Niké
5. hely Deák Zsolt
Az egyesületből ketten bíráskodtak is. Gáncs Adrienn sarokbíróként, egyesületünk elnöke Gáncs Krisztián pedig a versenyzés mellett Shai vezető bíróként is dolgoztak.
Augusztus végén a szövetség világbajnoksága Győrben lesz. Várhatóan több mint 60 ország karatésai 8 tatamin fognak 3 napon át küzdeni a győri AUDI Arénában.