2023. április 29-30-án Hradec Kralovéban jártunk a Grand Prix versenyen. Halász Torda nagyon erős kumite mezőnyben szépen versenyezve harmadik lett. A nemrégen összeállt lány kata csapatunk (Deák Hanga, Gáncs Nóra, Pál-Szabó Vivien) első nagyobb versenyükön 5. helyen végzet. Halász Kornél a kadettek 30 fős mezőnyében a nyolcaddöntőig jutott. Kocsis Árpád pedig a felnőttek között mérette meg magát.
Vasárnap a gyerekek kategóriáival folytatódott a verseny. A kezdők és haladók szétválasztása után is 20 fő feletti kategóriák voltak. Kocsi Bendegúz szépen katázva a 4. helyen végzett első nemzetközi versenyén. Deák Hanga és Zsolti mindent beleadtak, de most nem jutott a döntő közelébe. Rengeteg tapasztalatot szereztünk és sok indulót láttunk, akik a nyári győri Világbajnokságon is ott lesznek.
Mindeközben Sopron városa megrendezte 34. Sportgáláját, ahol egyesületünk 5 versenyzőjét díjazták volna, ha nem lennének itt a versenyen. Deák Hanga, Gáncs Nóra, Kocsis Bendegúz, Deák Zsolt és Halász Torda szerepelt a díjazottak listáján.

 

2023. április 22-én rendezték meg Szombathelyen a Vívóakadémia termében a XXIII. Sakura Karate Kupát. A versenyre sikerült nagyobb csapattal érkeznünk és rengeteg éremmel tértünk haza. A kisebbek szivacs kumitében és kiba dachi kumitében is megméretették magukat a formagyakorlat mellett. A nagyobbak már a WKF szabálykönyv alapján küzdöttek. 13 arany, 7 ezüst és 10 bronz érem mellett rengeteg 5. hely is begyűjtésre került.

Eredmények:

1. hely

Lőrinczy Zselyke
Bors Ádám
Pál-Szabó Zoltán 2x
Halász Torda
Deák Zsolt
Bors Máté
Halász Kornél 2x
Takács Niké
Gáncs Krisztián 2x

2. hely

Halász Torda
Dolgos Dominik
Deák Zsolt
Takács Niké
Kocsis Árpád
Pál-Szabó Vivien
Kocsis Bendegúz

3. hely

Bella Milán
Vörös Benjamin
Kocsis Bendegúz
Pál-Szabó Zoltán 2x
Bors Máté
Bors Ádám
Takács Niké
Pál-Szabó Vivien
Csapat kata (Gáncs Nóra, Pál-Szabó Vivien, Takács Niké)

2023. március 25-én rendezte országos bajnokságát és kohai (utánpótlás) kupáját a Shotokan Karate-do International Hungary karate szervezet Vácon. 20 egyesület több mint 400 nevezést adott le a versenyre. Reggel 5 tatamin indultak meg a küzdelmek az utánpótlás korosztállyal. Mindenki keményen küzdött és szép eredmények születtek, még akkor is ha most nem mindenkinek sikerült dobogóra állni.
Arany érem: Kiss Benjamin, Deák Hanga, Kocsis Árpád (felnőtt kategória)
Ezüst érem: Kocsis Bendegúz
Bronz érem: Pál-Szabó Vivien, Halász Torda, Mayer Bertalan, Gáncs Krisztián (2x), Kata csapat (Pál-Szabó Vivien, Takács Nike, Kiss Benjamin)
4. hely: Deák Hanga, Takács Niké
5. hely Deák Zsolt
Az egyesületből ketten bíráskodtak is. Gáncs Adrienn sarokbíróként, egyesületünk elnöke Gáncs Krisztián pedig a versenyzés mellett Shai vezető bíróként is dolgoztak.
Augusztus végén a szövetség világbajnoksága Győrben lesz. Várhatóan több mint 60 ország karatésai 8 tatamin fognak 3 napon át küzdeni a győri AUDI Arénában.

Keszthely Kupa Országos Bajnokság. Szépen szerepelt mindenki. Eredmények:
1. Hely
Deák Hanga kata
Kocsis Bendegúz kata és felnevezés is
2. Hely
Kiss Benjamin kumite
Deák Zsolt kata
Halász Torda kumite
Halász Kornél kata és felnevezés
Kocsis Árpád kata
3.hely
Deák Zsolt kata felnevezés
Halász Torda kumite felnevezés

Gratulálunk mindenkinek!

Egyesületünk karatésainak egy kis csapata Szombathelyen járt a Goju Kupán. A WKF szabályrendszerben megrendezett versenyen nem csak magyar, hanem rengeteg külföldi versenyző is volt (pl India, Dubai, Lengyelország, Németország, stb). A csapat szépen helyt állt és szép eredmények születtek. A tatamin nyújtottak alapján alakítjuk majd a következő időszak edzéseit, hogy a hibákat ki tudjuk javítani a következő versenyre.
Eredmények:
2. hely Halász Torda Kumite és Gáncs Krisztián Master kata
3. hely Kocsis Bendegúz kata, Gáncs Nóra kata, Halász Kornél kata, Kocsis Bendegúz kata
Gratulálunk minden indulónak!

2022. szeptember 24-én rendezték meg Szarvason az I. SKI Open karate versenyt. Gáncs Szofi és Halász Kornél versenyzett most tőlünk. Mindketten a dobogó második fokára állhattak fel. Szofinak 4 évesen ez volt az első karate versenye, ahol szivacslabda kumitében indult el.
A verseny megrendezését a Városi Civil Alaptól kapott támogatásból beszerzett eszközökkel támogattuk.

Egyesületünk elnöke Gáncs Krisztián a WKF Magyar Bajnokságon kata versenyszámban 2. helyezést ért el.

2022. április 2-án rendezték meg az SKI Országos Bajnokságát és Kohai Kupát Ercsiben. Egyesületünkből 11 fő és 2 két kata csapat próbálkozott meg a 260 induló között a dobogó tetejére jutással. Gáncs Adrienn és egyesületünk vezetője, Gáncs Krisztián bíráskodott és 2 fő fővel az asztaloknál is segítettünk.
A napot a csapat katákkal kezdtük, ahol a Deák Hanga, Gáncs Nóra, Halász Kornél összetételű csapat a 2., az eggyel fiatalabb korosztályban pedig Deák Zsolt, Kocsis Bendegúz, Mesterházy Olivér alkotta csapat a 3. helyet szerezte meg. Utána az egyéni számok következtek, ahol mindenki keményen küzdött.

Eredmények:

1.hely
Deák Zsolt Kata

2.hely
Gáncs Nóra Kata
Halász Torda Kumite
Mayer Bertalan Kata
Gáncs Krisztián 2x (Kata és Yakusoku kumite)
Deák Hanga, Gáncs Nóra, Halász Kornél Kata csapat

3.hely
Mesterházy Olivér
Kocsis Árpád Kata
Deák Zsolt, Kocsis Bendegúz, Mesterházy Olivér Kata csapat

4. hely
Halász Kornél Kata
Deák Hanga Kata

Gratulálunk mindenkinek!

 

2022. február 12-én rendezték meg Vasváron a XXII. Sakura Karate Kupát. A WKF szabályrendszerben megrendezett regionális versenyen 18 magyar és osztrák egyesület 140 versenyzője közel 300 nevezéssel mérte fel tudását. Sajnos sok csapat felkészülését nehezítette a gyerekeknél a rengeteg karantén és nekünk is gondot okozott a felkészülés során. Szerencsére egyesületünkből most senkinek nem kellett visszalépnie covid vagy karantén miatt.

Reggel 4 tatamin indultak meg a küzdelmek a gyerek kategóriákkal. A legkisebbek közül élete első karate versenyén 3 számban is indult Csabina Panna és 1 arany, 1 ezüst és 1 bronz érmet szerzett. Mesterházy Olivér katában szépen versenyezve saját és felnevezett kategóriában is aranyérmes lett és csak szivacslabda kumitében talált legyőzőre, ahol bronzérmes lett. Csapat katában egy új összeállítással indultunk és próbáltuk felvenni a versenyt a tapasztaltabb csapatokkal. A dobogó harmadik fokára állhattak fel a gyerekek, de látszott hogy sok munka van még előttük.  A napot Halász Torda kumite kategóriája zárta, ahol bronz érmet szerzett.

A csapatot Gáncs Dávid irányította a versenyen. Egyesületünk elnöke, Gáncs Krisztián pedig sarokbíróként segítette a verseny lebonyolítását.

6x Arany érem

Mesterházy Olivér 2x, Csabina Panna, Kocsis Árpád, Deák Zsolt, Kocsis Bendegúz

4x Ezüst érem

Halász Kornél 2x, Csabina Panna, Kocsis Bendegúz

5x Bronz érem

Mesterházy Olivér, Deák Zsolt, Halász Torda, Csabina Panna, kata csapat (Gáncs Nóra, Deák Zsolt, Halász Kornél)

Gratulálunk mindenkinek!