Véget ért a 14. SKIF világbajnokság Győrben. Halász Torda csapat kumitében társaival 3. helyen végzett. Gáncs Krisztián, egyesületünk elnöke Bucs-Tonk Dóra senseiel yakosuko kumitében 4. helyet szerezte meg és csapat katában a 150+ -os kategóriában 7. Lett Bucs-Tonk Dórával és Uray Ivánnal közösen. A többiek most nem jutottak a dobogó közelébe, de beleadtak mindent az erős mezőnyben.
Egyesületünk tagjai pedig fárasztó munkával dolgozták végig a hetet és segítettek ahol tudtak. Elfáradtunk, de fantasztikusan sikerült az esemény. Köszönjük mindenkinek a munkáját és gratulálunk az eredményekhez! Oss
 
 
 
 
 
 
 

A tavaszi szezon lezárásaként a szlovéniai Mutában léptünk tatamira egy kis csapattal a Szlovén SKI szövetség meghívására. Szépen dolgoztak a gyerekek. 2 arany, 4 bronz érmet hoztunk haza.
A jövő héten övvizsga, nyári tábor és augusztus végén pedig a SKI Világbajnokság Győrben vár a gyerekekre.
 
Arany: Halász Kornél kata, Halász Torda kumite felnevezés
Bronz: Takács Niké kata, Gáncs Nóra kata, Halász Torda kumite, Gáncs Nóra-Pál-Szabó Vivien-Takács Niké kata csapat
 

Ma Csömörön jártunk a 4. Tanévzáró Bajnokságon. Szuper szervezés, kemény ellenfelek, szép eredmények. Gratulálok mindenkinek a csapatból!
 
Arany érem:
Lőrinczy Zselyke 2x
Deák Zsolt
 
Ezüst érem:
Deák Hanga
Lőrinczy Zselyke
 
Bronz érem:
Gáncs Nóra
Halász Kornél
Kocsis Bendegúz

2023. április 29-30-án Hradec Kralovéban jártunk a Grand Prix versenyen. Halász Torda nagyon erős kumite mezőnyben szépen versenyezve harmadik lett. A nemrégen összeállt lány kata csapatunk (Deák Hanga, Gáncs Nóra, Pál-Szabó Vivien) első nagyobb versenyükön 5. helyen végzet. Halász Kornél a kadettek 30 fős mezőnyében a nyolcaddöntőig jutott. Kocsis Árpád pedig a felnőttek között mérette meg magát.
Vasárnap a gyerekek kategóriáival folytatódott a verseny. A kezdők és haladók szétválasztása után is 20 fő feletti kategóriák voltak. Kocsi Bendegúz szépen katázva a 4. helyen végzett első nemzetközi versenyén. Deák Hanga és Zsolti mindent beleadtak, de most nem jutott a döntő közelébe. Rengeteg tapasztalatot szereztünk és sok indulót láttunk, akik a nyári győri Világbajnokságon is ott lesznek.
Mindeközben Sopron városa megrendezte 34. Sportgáláját, ahol egyesületünk 5 versenyzőjét díjazták volna, ha nem lennének itt a versenyen. Deák Hanga, Gáncs Nóra, Kocsis Bendegúz, Deák Zsolt és Halász Torda szerepelt a díjazottak listáján.

 

2023. április 22-én rendezték meg Szombathelyen a Vívóakadémia termében a XXIII. Sakura Karate Kupát. A versenyre sikerült nagyobb csapattal érkeznünk és rengeteg éremmel tértünk haza. A kisebbek szivacs kumitében és kiba dachi kumitében is megméretették magukat a formagyakorlat mellett. A nagyobbak már a WKF szabálykönyv alapján küzdöttek. 13 arany, 7 ezüst és 10 bronz érem mellett rengeteg 5. hely is begyűjtésre került.

Eredmények:

1. hely

Lőrinczy Zselyke
Bors Ádám
Pál-Szabó Zoltán 2x
Halász Torda
Deák Zsolt
Bors Máté
Halász Kornél 2x
Takács Niké
Gáncs Krisztián 2x

2. hely

Halász Torda
Dolgos Dominik
Deák Zsolt
Takács Niké
Kocsis Árpád
Pál-Szabó Vivien
Kocsis Bendegúz

3. hely

Bella Milán
Vörös Benjamin
Kocsis Bendegúz
Pál-Szabó Zoltán 2x
Bors Máté
Bors Ádám
Takács Niké
Pál-Szabó Vivien
Csapat kata (Gáncs Nóra, Pál-Szabó Vivien, Takács Niké)

2023. március 25-én rendezte országos bajnokságát és kohai (utánpótlás) kupáját a Shotokan Karate-do International Hungary karate szervezet Vácon. 20 egyesület több mint 400 nevezést adott le a versenyre. Reggel 5 tatamin indultak meg a küzdelmek az utánpótlás korosztállyal. Mindenki keményen küzdött és szép eredmények születtek, még akkor is ha most nem mindenkinek sikerült dobogóra állni.
Arany érem: Kiss Benjamin, Deák Hanga, Kocsis Árpád (felnőtt kategória)
Ezüst érem: Kocsis Bendegúz
Bronz érem: Pál-Szabó Vivien, Halász Torda, Mayer Bertalan, Gáncs Krisztián (2x), Kata csapat (Pál-Szabó Vivien, Takács Nike, Kiss Benjamin)
4. hely: Deák Hanga, Takács Niké
5. hely Deák Zsolt
Az egyesületből ketten bíráskodtak is. Gáncs Adrienn sarokbíróként, egyesületünk elnöke Gáncs Krisztián pedig a versenyzés mellett Shai vezető bíróként is dolgoztak.
Augusztus végén a szövetség világbajnoksága Győrben lesz. Várhatóan több mint 60 ország karatésai 8 tatamin fognak 3 napon át küzdeni a győri AUDI Arénában.

Keszthely Kupa Országos Bajnokság. Szépen szerepelt mindenki. Eredmények:
1. Hely
Deák Hanga kata
Kocsis Bendegúz kata és felnevezés is
2. Hely
Kiss Benjamin kumite
Deák Zsolt kata
Halász Torda kumite
Halász Kornél kata és felnevezés
Kocsis Árpád kata
3.hely
Deák Zsolt kata felnevezés
Halász Torda kumite felnevezés

Gratulálunk mindenkinek!

Egyesületünk karatésainak egy kis csapata Szombathelyen járt a Goju Kupán. A WKF szabályrendszerben megrendezett versenyen nem csak magyar, hanem rengeteg külföldi versenyző is volt (pl India, Dubai, Lengyelország, Németország, stb). A csapat szépen helyt állt és szép eredmények születtek. A tatamin nyújtottak alapján alakítjuk majd a következő időszak edzéseit, hogy a hibákat ki tudjuk javítani a következő versenyre.
Eredmények:
2. hely Halász Torda Kumite és Gáncs Krisztián Master kata
3. hely Kocsis Bendegúz kata, Gáncs Nóra kata, Halász Kornél kata, Kocsis Bendegúz kata
Gratulálunk minden indulónak!

2022. szeptember 24-én rendezték meg Szarvason az I. SKI Open karate versenyt. Gáncs Szofi és Halász Kornél versenyzett most tőlünk. Mindketten a dobogó második fokára állhattak fel. Szofinak 4 évesen ez volt az első karate versenye, ahol szivacslabda kumitében indult el.
A verseny megrendezését a Városi Civil Alaptól kapott támogatásból beszerzett eszközökkel támogattuk.